Ik ben geboren op 21 maar 1995 te  Nijmegen. Als baby zat ik al graag bij mijn opa op schoot om op de piano te pingelen. Al van jongs af aan liep ik de hele dag te zingen en luisterde graag naar muziek. Op vijfjarige leeftijd zag ik een “enorme viool” (contrabas) en toen riep ik ”Dat wil ik spelen! “En zo geschiedde. Tot mijn vijftiende heb ik vioolles gehad,  maar de aandacht was de laatste jaren al steeds meer verschoven naar zingen en gitaar spelen, en dan vooral ook naar zélf muziek bedenken. Ik heb mezelf zo goed en zo kwaad mogelijk aangeleerd om mezelf te begeleiden op de gitaar en later ook op de piano en zo schreef ik allerlei eigen nummers.

Op mijn school, het Zernike College in Groniningen en Haren (feestje?), werd veel gelegenheid geboden om muziek te maken,  en daar heb ik dan ook gretig gebruik van gemaakt. Zo heb ik mijn  eerste podium- en studio ervaring opgedaan.

 

 Ik heb in de afgelopen jaren aan verschillende talentenjachten en compositiewedstrijden meegedaan. Enkele voorbeelden zijn het Junior Songfestival (2x), de Kunstbende, de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble en de verkiezing tot Asser Stadsmuzikant. Ik werd verkozen tot stadsmuzikant van Assen en ben dat ruim 2 jaar (2011-2013) geweest.  

Als stadsmuzikant moest ik voor allerlei speciale gelegenheden, zoals  Koninginnedag , het bevrijdingsfestival, de opening van het nieuwe stadstheater  en nog veel meer, een nummer schrijven en komen optreden. Hierdoor heb ik veel podium- en schrijfervaring opgedaan en kreeg ik de smaak van muziek maken nog meer te pakken.

Ik begeleid me meestal zelf meestal op de piano of de gitaar, maar soms wordt ik ook  begeleid door een gitarist of een complete band. 

Ik heb in de afgelopen jaren o.a. opgetreden op de volgende evenementen/gelegenheden:

-          Bevrijdingsfestival

-          Konininginnenacht

-          Oosterpoort

-          Tv Programma Kolkende Taal

-          Theater de Nieuwe Kolk

-          Rtv Drenthe

-          Rtv Assen

-          Malaucène (Frankrijk)

-          Noorderzon (Gronings Festival)

-          Koninginnedag

-          Prinsentheater (Groningen)

-          TT hal Assen

-          en vele andere optredens bij evenementen of voor  lokale radio- of tv-stations

 

De kroon op het werk  als  stadsmuzikant is toch wel de CD “Instant Happiness” , waarop een aantal nummers te horen is die ik als stadsmuzikant heb geschreven.